My Life In Germany

Alla inlägg den 26 januari 2011

Av Malin Helmker - 26 januari 2011 18:18

Idag har tog vi tåget söderut till ännu en storstad Köln! =) Kul var det även att träffa andra gruppen för en gångs skull, som tur va gör vi några aktiviteter tsm.


På förmiddagen gick vi in i den mäktiga Kölner Domkryka! Helt fantastisk, med en höjd på 157m (med tornen). Den blev byggd 1248 och var inte klar förren 1880, 632 års byggnadstid! Och fortfarande håller man på och gör om domen tydligen finns det ett uttryck att "när domen är klar går världen under" så vi får hoppas att de bygger lite till ;) Faktiskt tog många av oss sedan uppför de 507 trappstegen till ena tornet, jobbigt men lätt värt dt! och dessutom fick vi lite motion på maten.

 

          

                

           

        ¨

überklocka med Harris (också örebroare faktiskt)


Vi besökte även NS (nationalsozialismus) dokumentationszentrum, med andra ord ett museum för de nationalsosialistiska handlingarna i Köln. Det va verkligen jätte intressant, men gud så hemskt! Själva var museet var även den plats där man torterade och höll människor fångna. Vi fick även gå ner i källaren och se fängelsehålorna där uppmot 20 personer kunde dela på en liten cell. I dessa fanns det även kvar endel inristningar bevarade som de fångna ristat in. Vi fick även se och lyssna till annat som skedde i Köln under nazitiden. Synd var att vi inte hade tid att titta på allt, men dt vi tog del av va som sagt riktigt intressant!

  

En av cellerna, här kunde mellan 15-20 personer trängas..

  

En av ristningarna: Wenn keine an dich denkt, deine mutter denkt and dich, Heinz Weinsheine 1944, tydligen var han en av de yngsta som hade tagits till fånga pga. att han delade ut kommunistiska flygblad.

  

Till lunch blev det Jägerschnitsel!


Köln blev till 90% förstörd under kriget, och det märks verkligen om man jämför mellan Altstadt här i Düsseldorf och Altstadt i Köln, lr lättare sagt märkte man inte ens att man var i gamla staden i Köln, allt är för nytt.

  

  

Det blir absolut fler besök till Köln! Det som vi gärna vill gå till är Schokolademuseum, som rekomenderas och är det mest besökta museet i Köln, tydligen ingår även provsmakning från en chokladfontän =) Under karnevaltiden i slutet av februari och början av mars är tydligen Köln the place to be! Och dt kunde man redan märka av, folk gick redan runt i karnevaldräkter så stämmningen lär vara på topp om en månad! ;) 


Nu blir dt lite powerwalk snart tror jag, sovmorron imorrn=Wiee! =)


//Malin

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Malin (19 år), från Örebro men bor och pluggar tillfälligt i Düsseldorf!

Jag är en kattgalen tjej som föder upp burmor under stamnamnet S*Golden High's =)

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<<
Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards